Imagine de fundal Activitati

Activitate Crucea Roșie

Detasamentul de interventie in caz de dezastru

Imagine de fundal Activitati

Una dintre principalele responsabilităţi ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Română este intervenţia în cazul unui dezastru, având abilitatea de a răspunde la nivel regional, naţional şi internaţional. Astfel de detaşamente de intervenţie în caz de dezastre, în toate cele 47 de filiale ale Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania cu un total de peste 1000 de voluntari, sunt gata oricând să acţioneze.

Filiala Sector 1 dispune de un detasament de interventie in caz de dezastre, activ si bine pregatit, gata oricand sa vina in ajutorul autoritatilor publice intr-o situatie limita . Detasamentele de interventie la dezastru ale Crucii Rosii desfasoara actiuni profilactice, ofera suport logistic, asigura primirea si cazarea persoanelor afectate de dezastru, ofera asistenta sociala si psihologica victimelor si efectueaza evaluari ale zonelor afectate si acorda ajutor premedical cand este cazul.

Fiecare membru al detaşamentului a participat la cursul de prim ajutor, la pregătiri regulat, precum şi la simulări de dezastre, unde au fost supuşi unor condiţii şi presiuni asemănătoare cu cele dintr-un caz real. Filiala dispune de asemenea de un echipaj U18, format din voluntarii dornici să ajute dar care încă nu au vârsta necesară, aceştia pregătindu-se atat separat cat şi cu restul detaşamentului.

În echipă se poate înscrie orice voluntar dinamic, dornic să aibă o bună pregătire pentru intervenţia în urma unei calamităţi şi care este dispus să ajute comunitatea în cazul unui dezastru cu urmări majore în Bucureşti.

De asemenea, oricine vrea să ajute la buna funcţionare a detaşamentului poate să facă donaţii pentru echipamente şi materiale de pregătire.