Imagine de fundal Activitati

Activitate Crucea Roșie

Yabc

Imagine de fundal Activitati

YABC (Youth as Agents of Behavioural Change) este inițiativa Federației Internaționale de Cruce Roșie luată în vederea promovării unei culturi bazată pe pace și comunicare non-violentă. Reușește asta prin lansarea unui proces de schimbare a participanților la nivelul gândirii, atitudinii și comportamentului, ținând cont de principiile fundamentale ale organizației.

YABC (Youth as Agents of Behavioural Change) este inițiativa Federației Internaționale de Cruce Roșie luată în vederea promovării unei culturi bazată pe pace și lipsită de violență. Creat în 2008, acest program urmărește încurajarea individului pentru adoptarea rolului de leader în cadrul comunității sale.

Își îndeplinește acest scop prin lansarea unui proces de modelare a participanților la nivelul gândirii, atitudinii și comportamentului, ținând cont de principiile fundamentale. Cu alte cuvinte, YABC schimbă minți prin apelul către simțul umanitar, având ca puncte cheie sentimente, experiențe și limbajul corpului.

Problemele globale le sunt introduse participanților prin intermediul jocurilor, rolurilor, simulărilor, exercițiilor vizuale, poveștilor și platformelor artistice. Prin împărtășirea informațiilor despre sănătate, valori și comportamente, programul scoate participanții din zona lor de comfort în timp ce creează un mediu sigur și respectuos unde nu le impune ce să gândească, ci unde sunt explorate și dezbătute probleme în echipă. La un nivel de egalitate și încredere, participanții își dezvoltă propria poziție prin gândire critică.

Schimbările pe care și le-a propus YABC sa le realizeze în cadrul participanților au un efect de domino care influențează, dezvoltă și îmbunătățește relațiile profesionale ale acestora, dar și relațiile familiale și pe plan social. YABC a fost introdus printre programele Crucii Roșii și Semilunii Roșii, adică prim-ajutor, intervenție în caz de dezastre, suport psihologic, logistică etc. și a fost de asemenea folosit ca program educațional în situații de urgență. Astfel ne întărește capacitatea nu doar în ceea ce facem, dar și în felul cum facem.