Imagine de fundal Activitati

Activitate Crucea Roșie

Tinerii actori ai schimbarii

Imagine de fundal Activitati

Proiectul contribuie la dezvoltarea societății prin modelarea comportamentelor și îmbunătățirea atitudinilor tinerilor în vederea încurajării respectului față de semenii lor și față de demnitatea umană. Acesta își propune să sporească capacitățile tinerilor prin intermediul educației informale și a invățării prin joc.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România derulează proiectul ,,Tinerii Actori ai Schimbării" finanțat de Lebara Foundation din Marea Britanie prin Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Proiectul face parte din programul de diseminare a valorilor umanitare și este implementat în unități de învățământ preuniversitar, gimnazial și la liceu, de filialele de Cruce Roșie din București (sectoarele 1 și 6) și din județele Dolj, Ilfov și Sibiu.

TAS este o versiune a proiectului YABC adaptată României și este destinat tinerilor cu vârste între 11 și 19 ani, în vederea transformării pozitive a mentalităților, comportamentelor și spiritului civic.

Proiectul contribuie la dezvoltarea societății prin modelarea comportamentelor și îmbunătățirea atitudinilor tinerilor în vederea încurajării respectului față de semenii lor și față de demnitatea umană. Acesta își propune să sporească capacitățile tinerilor prin intermediul educației informale în vederea:

  • Susținerii tinerilor să adopte rolul de lideri pentru transformarea pozitivă a mentalităților, a atitudinii atât în ei înșiși cât și în comunitatea lor
  • Conștientizării realităților internaționale, cum ar fi impactul conflictelor armate și al migrației asupra dezvoltării unei țări
  • Eliminării stereotipurilor negative privind migranții și minoritățile și sublinierea contribuției acestora la dezvoltare și la diversitate

Diseminarea în unitățile de învățământ va fi realizată de voluntari ai Crucii Roșii Române pregatiți special în acest sens. Aceasta pentru a transmite valorile umanitare într-o manieră atractivă și pe înțelesul elevilor. Sesiunile sunt menite să trezească interesul tinerilor, să-i facă să reflecteze asupra importanței de a respecta regulile și demnitatea umană încurajând actele de solidaritate.