Imagine de fundal Activitati

Activități Crucea Roșie

Social

Imagine de fundal Activitati

Atunci când nevoile de bază sunt satisfăcute: un acoperiș deasupra capului, o masă caldă și o vorbă bună, există un adevărat potențial spre o evoluție. Crucea Roșie Română are toate aceste nevoi în vedere, încercând să le satisfacă cu ajutorul componentei sociale.

Încă de la începuturile Crucii Roșii, misiunea acesteia a fost alinarea suferinței de orice fel și îmbunătățirea condițiilor de trai. Iar partea din structura Crucii Roșii care îndeplinește această funcție este componenta socială. Astfel, Crucea Roșie din România oferă persoanelor nevoiașe un ajutor esențial supraviețuirii și continuării luptei cotidiene pentru o viață mai bună. Această funcție este susținută prin donațiile în bani, în obiecte și hrană, adunate atât in timpul colectelor organizate cât și prin proiectului Banca de Alimente.

Banca de alimente presupune o filosofie și un mod de implementare relativ simplu. Produsul odată cumpărat de către o persoană, este depus in cosul aflat dupa linia caselor de marcat. Aceste coșuri sunt apoi preluate de către angajații Crucii Roșii, fiind apoi sortate și trimise in teritoriu către oamenii nevoiași. Un proiect de succes care funcționează de câțiva ani, cu rezultate foarte bune.

O altă parte importantă a componentei sociale o reprezintă colectele. Acestea sunt organizate de către filalele Crucii Roșii sau de către voluntarii acesteia pentru bani, haine, rechizite și alte obiecte.

În urma acestor colecte, bunurile strânse ajung la beneficiarii din centre de plasament, azile și persoane nevoiașe aflate pe lista direcțiilor generale de asistență socială.

În concluzie, componenta socială este una dintre cele mai importante, formând împreună cu celelalte componente, misiunea mișcării de Cruce Roșie atât la nivel internațional cât și național!

Activități din categoria Social


Imagine Articol

Banca de alimente

Începând cu 2009, voluntarii Crucii Roșii Române se adună lunar, pentru a ajuta la organizare proiec...

Imagine Articol

Colecta de fonduri

Crucea Rosie organizeaza regulat sau in caz de evenimente majore campanii de strangere de fonduri sa...

Imagine Articol

Pachete sociale

Filiala noastră distribuie regulat pachete cu alimente și jucării către copii mai puțin norocoși din...