Imagine de fundal Activitati

Articol

Aniversarea Crucii Rosii Romane - 146 ani de activitate umanitara

Publicat in Educatie Umanitara

21 Decembrie 2022

Imagine de fundal Articol

Cu 146 de ani în urmă, pe data de 4 iulie 1876, era oficializată prin semnătură prima inițiativă din România pentru o societate națională de ajutorare a răniților pe timp de război, după modelul consacrat în atunci incipienta Mișcare Internațională de Cruce Roșie.

Activitatea a început la sediul spitalului Colțea din București, acest moment așternând calea devenirii uneia din cele mai vechi și importante organizații non-guvernamentale din istoria modernă a țării.

 Astăzi, ca întotdeauna, Crucea Roșie Română stăruie în realizarea aspirațiilor care o definesc: îmbunătățirea stării generale de sănătate și profilaxia, susținerea celor aflați în situații dificile și alinarea suferinței. Traversând pe durata existenței sale atât perioade de extindere a responsabilităților, cât și momente de mare incertitudine, ea aderă consecvent la ambiția sa originară - aceea de a ajuta.

În urmărirea acestui deziderat, Societatea a beneficiat de-a lungul timpului de sprijinul multor personalități marcante ale comunității - de la medici la membri ai Familiei Regale - care au orientat-o către o cultură a excelenței în activitate. Cel puțin la fel de important, a beneficiat de timpul, resursele și energia nenumăraților voluntari care au ales să se dedice cauzelor în care credem - surorile voluntare, infirmierii, voluntarii din cantine, spitalele și punctele sanitare în perioadele de conflict sau de epidemie, echipele sanitare trimise în misiunile internaționale și mulți alții.

Din acest motiv, cu ocazia acestei aniversări a Crucii Roșii Române, ținem să aducem și un omagiu celor al căror efort au făcut posibile toate realizările noastre - și să ne exprimăm recunoștința față de toți voluntarii curenți, care constituie inima acestei organizații. Și poate să ne mai afirmăm o dată crezul: și atunci, și acum, și mereu, suntem în serviciul comunității.

 

Comentarii (0)

Nu există comentarii.